Kineto pediatrie

Kinetoterapie pediatrica

Se adreseaza tuturor copiilor de la stadiul de bebelus pana la cel de adolescent, pentru a rezolva probleme existente de diferite cauze: congenital, viciu postura, traumatism si pentru a prevenii eventualele tulburari motrice

Cele mai frecvente afectiuni ale coloanei vertebrale ce pot aparea in primii ani la copii si in special dupa debutul scolii sunt hipercifoza, scolioza si hiperlordoza. Netratate si nediagnosticate la timp  pot genera complicatii grave mai tarziu in viata.

Alte afectiuni pe care le urmarim, mai ales la scolari  – genu varum, genu valgum (picioare in X sau in paranteza ), platfusul si pozitiile incorecte ale piciorului, probleme de echilibru si coordonare, etc.

Problemele la nivelul coloanei vertebrale apar indeosebi din cauza faptului ca in programul zilnic al copilului activitatile fizice, activitati de miscare complexe se reduc fiind inlocuite de activitati statice, la calculator, televizor etc. Evident in pozitii gresite,  ce declanseaza asimetrii la nivel musculo-ligamentar si articular.Uneori oboseala exagerata sau “anormala” poate fi datorata unei slabe oxigenari ca o consecinta a tonusului ridicat-contractura combinat cu pozitii vicioase.

Pentru a corecta deviatiile coloanei vertebrale, tulburarile motrice sau tulburarile de la nivelul membrelor exista mai multe tipuri de tratament : chirurgical sau gimnastica medicala (acesta se aplica in functie de gravitate si cause).

Gimnastica medicala sau kinetoterapia se poate aplica si preventiv , cat inca exista doar tendinta copilului catre una din afectiuni sau pana la instalarea patologiei, dar si curativ pentru a sterge viciul de pozitie, pentru a corecta si a reda corpului o noua schema corporala sanatoasa.

Evaluarile sunt gratuite iar protocolul terapeutic ideal cere un minim de 2-3 sedinte de gimnastica medicala pe saptamana. De asemenea putem complete lunar cu ajustari posturale prin yumeiho si/sau local masaj terapeutic. Pe langa programul desfasurat la centru  pentru a avea rezultate vizibile cat mai rapid este necesar lucrul acasa. A lucra acasa nu inseamna repetarea programului de kinetoterapie ci executia unui exercitiu maxim doua,  sau cateva minute de constientizare zilnica a propiului corp.

Loredana Topolnitchi

Kinetoterapeut

Terapeut Yumeiho

0762677670